TÜRK ANNELER DERNEĞİ İZMİR ŞB. KASIM 2019 FAALİYET RAPORU.

4 Kasım 2019 günü Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği toplantısı için Çiğli Belediyesinin davetlisi olarak Belediye Meclis salonunda yapılan toplantıya başkanımız , sekreterimiz ve y.kurulu üyemiz Meral Ayas arkadaşımız katılmışlardır.Belediye başkanımız projelerinden bahsetti ve kanser haftası nedeniyle bu konuya dikkat çekmek için toplu maskeler takılarak fotoğraflar çekildi .Yaşar Ünt. Öğretim görevlisi Kevser Çimen İzmirde iylik var projesini özetledi.
5 kasımda sayman ve başkanımız aylık derner gelir ve giderlerinin çalışmalarını yaptılar.Başkanımız öğleden sonra Büyükşehir Belediyesi evsahipliliğinde Toplumsal cinsiyet eşitliliği ve ne yaparız ön toplantısı için meslek fabrikasında tüm sivil toplum örgütlerinin katıldığı toplantıda derneğimizi temsil etmiştir.
6 kasımda öncelikle yönetim kurulu toplantımızı daha sonra kasım ayı anneler elele etkinliğimizi gerçekleştirdik.Kalabalık ve yoğun ilği gören anneler elele etkinliğimizin konusu Mustafa Kemal ‘den Atatürk’e düşünce ve davranış özellikleri üzerine Emekli kurmay Albay Dr. Orhan Çoşkun sunumunu arzetmiştir . Avukat , birçok st kurucu başkanı Neşecan Hürtürk ise gönüllü ve gönüllülük üzerine kendi deneyimlerini ve bizde ve dünyada gönüllü çalışmalar hakkında istatistik bilgileri aktarmıştır.
9 kasımda burslu öğrencilerimiz, burs gönüllüsü üyelerimiz ve y . kurulu arkadaşlarımızla birinci dönem kaynaşma toplantısında derneğimizde biraraya geldik. Öncelikle yeni burslu öğrencilerimiz ve tüm burslu öğrencilerimiz kendilerini tanıtılar, Y kurulu üyelerimizi de kendilerini tanıttı başkanımız bursiyerlerimizden beklentilerimizi, derneğimizin bu konuda kuralları hakındaki bilgileri tekrarladı . Öğrencilerimizin genel memnuniyetleri ve dernek hakkında düşüncelerinin olumlu ve değerliliği, gözlerinde gördüğümüz ışık tümümüzü mutlu kılmıştır. Hep birlikte bizlerin hazırladığı yiyecekleri yedik ve sohbetler yaptık Çok güzel ve hoş vakit geçirdik. Aynı gün bir grup üye ve öğrencilerimizle Arkas Sanat Merkezinde PİCASSO eserlerini görmeğe gittik .Sanat farkındalıktır.
10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerine sabah 8. 30 da Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtında Y.Kurulu üyesi arkadaşlarımız, burslu öğrencilerimiz ve üyelerimizle katıldık ve Dernek çelengimizi sunduk . Atatürk İlke ve İnkılaplarının yılmaz bekçileri olduğumuzu, ŞÜKRANLARIMIZI İLETTİK.
11 kasımda üyelerimize yönelik acil ilk yardım eğitimini gerçekleştirdik. Derneğimize kazandırdığımız maketlerimiz MUSTAFA ve KEMAL üzerinde eğitmenimiz uzman hemşire Ayşen Özel ile yaşam destek adımlarını öğrendik. Bu eğitimin sonunda katılımcıların destekleriyle GELECEĞE NEFES OL projesine 23 fidan karşılığı Tema vakfına bağışta bulunduk .
13 kasımda Y. Kurulumuz toplandı. 15 kasımda derneğimizde resim ve ney kursları başladı eğitmenimiz Ayfer Acar’ın gönüllü katkı ve özverisiyle her hafta Cuma günü saat 11-13 saatleri arası devam edecektir.
16 kasımda 13. EĞE KADIN BULUŞMASI için başkanımız derneğimizi temsilen Manisa da yapılan kadın sorunları ve çözümleri, çocuk istismarları , küçük yaşta kız çocuklarının evlendirilmesi gibi konular üzerine tartışılan çözümler aranan toplantıya katılmıştır.
17 kasımda 32 üye ve arkadaşlarımızla eğitime katkı amaçlı Kıbrıs gezimiz başladı 3 gün süren gezimizde Yavruvatanı yakından tanıma fırsatı yakalarken dinlenmiş ve eğitimede katkı sağlamış olduk.
23- 24 kasımda Mavibahce alışveriş merkezi yönetiminin davetlisi olarak kermes grubunun el emeği göz nuru ürünlerini iki gün açtığımız stantta satışa sunduk Tabi ki tüm çabalar eğitime katkı içindi.
25 kasımda kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü etkinliklerine turuncu aksesuarlarımızla Büyükşehir Belediye binası önündeki törenlere katıldık. Yaşamları elinden alınmış kadınların anısına ayakkabılarımızı alana bıraktık.
26 kasımda Y .kurulumuz derneğimizde olağan toplantısını yaptı. İki arkadaşımız Yaşar Üniversitesindeki İzmir de İylik Var bilgilendirme toplantısına katıldılar. Aynı gün yine Y. Kurulundan iki arkadaşımız eğitime katkı amaçlı yapılacak olan yeni yıl yemeği planlaması ve görüşmeler yaptılar . Başkanımız ve Başkan yardımcımız öğleden sonra 2. Düzenlenen İzmir Türk Anneler Derneği Şübeler toplantısına katıldılar . Güzelbahce Anneler Derneğinde yapılan toplantıda geçen ayda alınan kararlar gözden geçilip ,uygulama için tüm şb katılım göstereceği toplantıda ele alınması daha uygun olacağı kararıyla yeni toplantı tarihi belirlendi. 26 kasım akşamı Y.kurulu , üyelerimiz, burslu öğrencilerimizin oluşturduğu 50 kişilik toplulukla Devlet Tiyatrosunda Annemin Son Çılğınlıkları oyununu birlikte izledik. Sanat ve sanatçıyı destekleyen ve sanatın hayatımızı ne kadar güzelleştirdiğini ve yaşantımızda farkındalık yarattığını savunan derneğimiz heran sanatın içinde olacaktır. Öğrencilerimizin de istekli olmaları bizleri birkez daha gururlandırdı.
Kasım ayında da her Perşembe kermes grubumuz derneğimizde biraraya gelip birbirinden güzel ürünler üretmişlerdir.
27 kasımda okuma kulübümüz ANTONİA adlı romanı özetledik, tartıştık .Yeni kitabımızı ve toplantı günümüzü belirledik.Mezun öğrencimiz Aslı Şimşek’ten doktor kimliği ile çiçek aldık gururlandık.
3 hafta önce derneğimiz salon tabanında meydana gelen kabarma ile ilğili olarak sigorta şirketi çalışmaları sonucu siğorta kapsamı dışında bırakılan tamir işlemleri için tamir firması araştırıldı ve tamiri için anlaşma yapıldı.
Yılın son ayına yoğun bir o kadarda üretken girdik. ATATÜRKÜ andık . Mustafa Kemalin Atatürk olma yolunu anlamaya çalıştık … Anlama yolunda yolculuğumuz bitmiyeceği gibi onu anlatma sürecimizde bitmeyecek. .Saygılarımızla. Y. Kurulu