ŞUBAT 2019 AKTİVİTELERİMİZ

4 Şubat 2019 pazartesi günü Tülay Aktaş Güçbirliği Gönüllü kuruluşlar aylık toplantısına katıldık.
5 şubatta projemizi yürüteceğimiz Buca Süleyman bilgen İlkokuluna proje uyğulama ve geliştirme üzerine toplantımızı tamamladık.
6 şubatta y.kurulu toplantısı yaptık olağan genel kurulun ilk toplantı günüydü yeterli sayıya ulaşamadık tutanaklarımızı tuttuk genel kurul için yapılacaklar bir kez daha gözden geçirildi. Toplantı sonu aramızdan ayrılan kurucu başkan dernek ofis bağışlayıcımız , kaybettiğimiz üye ve yakınlarımız anma adına lokma döktürülmüştür.
7 şubatta tepecik kadın doğum araştırma hast bağışladığımız ameliyathanede el yıkama ünütelerinin ve iki adettansiyon aleti ile merhum Fahrettin Bayman’ın anısına yakınlarının bağışladığı ateş ölçerin teslim töreni vardı . hastahane yönetimide derneğimize teşekkür belğelerini ve bu bağıştan dolayı memnuniyetlerini ifade etmişlerdir..
12 şubatta karaca otelde SEYMM bir günlük çoğaltıcı kapanış etkinliğine katıldık.
13 şubat 2019 çarşamba günü saat 13 de Tiçaret odası konferans salonunda 15. olağan genel kurulumuz kötü hava koşullarına rağmen 86 üyemizin katılımı ile yapılmıştır 3 Burslu öğrencimizde gelerek katkıda bulunmuşlardır . Y. Kurulu faaliyet raporu gelir ve giderler oylanmış ve aklanmıştır. Tahmini bütçe kabul edilmiştir. Aidat miktarı 60 tl kabul edilmiştir. Yeni yönetim , denetleme ve genel merkez adayları oylanarak seçilmişlerdir. Bir önceki başkan ve yeni yönetim adına Nejla Bayman Karasu eski yönetim kurulu üyelerine tek tek teşekkürlerini ve projeleri , çalışmaları hakkında bilgi içeren birer konuşma yapmıştır. Onursal başkanımız Fatoş Dayıoğluna ve Ayşegül Marala dernek adına çiçek sunumu sonunda toplu fotoğraf çektirilip koktey sunumun dan sonra toplantı son bulmuştur.
14 Şubatta proje eğitmenleriyle biraraya gelinerek etkinlik tarihleri saptandı. Dernekte yeni dönem hazırlıklarına devam edildi.
15. Şubat Cuma günü yeni yönetim tüm asil üyeleri ve onursal başkanımızla Cumhuriyet Alanına ATATÜRK ANITINA dernek çelenğimizi koyarak ATAMIZA bağlılığımızı ve özlemimizi içeren bir konuşmayı Nejla Bayman Karasu yaptı. Derneğimize gelerek ilk y. Kurulu toplantımızı başlattık. Toplantımızı en deneğimli asil üyemiz Havva Türkan Aksakal açtı görev ve organ seçimleri yapıldı. Başkanlığa Nejla Bayman KARASU, Başkan yard. Esra Karakaya , Sayman Özlem Bağrıyanık, Sekreter Hülya Kutlu seçilmiştir. Çalışma komisyon üyeleri belirlendi. Aynı gün zarif çiçekleriyle ziyaretimize gelip iyi dileklerde bulunan Ayşeğül Maral ‘ a teşekkür ediyoruz.
18 Şubatta projemiz acıl ilk yardım NE YAPMALIYIM ? etkinliği için saat 13 de bir öğrencimiz ve y. Kurulu üyesi arkadaşlarımızla Süleyman Bilgen İlkokulunda eğitmenimiz Uz. Hem. Ayşen Özel 90 a yakın anneye kolay anlaşılır ve gerekli bilgileri aktararak bilgilendirmiştir.
19 şubat Salı günü eğitim komusyonu dönem içi burslu öğrencilerin durumları tek tek değerlendirilmiştir. Durumu kötü olan 4 öğrencinin dernek bursunun kesilmesine daha önce bursu kesilen bir öğrencinin ders ve aile durumu göz önüne alınarak sosyal yardım alması tavsiyesine karar verildi bu çalışmada bizlere gönüllü destek veren arkadaşımız Figan Maral’a teşekkür ediyoruz.
20 şubatta Türk Kadınlar Birliği Bayraklı Şb. Davetlisi olarak kuruluş yıl dönümü tören ve öğle yemeğine başkan v ebaşkan yardımcısı katılmışlardır. Daha sonra 6 mart anneler elele etkinliğinin konuk konuşmacısı olacak Av. Ulvi Puğ milli kütüphanede ziyaret edildi .
21 marta dernek çalışmaları için dernekte saymanla çalışıldı. Akşamı BİR DAMLADA SEN OL projemiz için tiyatro sanatçısı Yasemin Şimşek Tüzün ile görüşme yayılıp Benden selam söyle anadoluya adlı oyun izlendi.
22 şubatta dernekte çalışmalar devam edildi resmi makamlarla ilgili ve bankalarımıza yazılarımız gönderildi.
26 şubatta dir damlada sen koy projemizin ilk damlasını Uz. Pskolog Hülya Öznehir Çintan koydu. Süleyman Bilgen ilkokulunda 4. Sınıflara yönelik sınav kaygısı ve başarılı çalışma yöntemleri konusunda öz bilgilerle çocuklara anlattı 68 çocuğumuz gayet ilğili izlediler eğitime katıldılar.paylaşımda bulundular.
27 şubatta derneğimizde y.kurulu toplantısı yaptık planladığımız aktivite ve projeleri tarihlendirdik duyuru ve uygulamalarını paylaştık.
28 şubatta kermes grubumuzla sabah saatinde dernekte olduk ayın son günü olması nedeniyle başkan , başkan yard. Sayman, sekreter dernek işlemlerini planlamalarını yaptılar. Bugün derneğimize gelen bize çalışmalarımıza katkı koyan Ayşegül Maral başkanımızada teşekkürler ediyoruz… TEŞEKKÜRLER… BİZLERE DESTEK OLAN GÖNÜL VEREN TÜM ÜYELERİMİZE BİNLERCE TEŞEKKÜRLER.